Laia Fortià és Llicenciada en Grau Superior de Bateria de música moderna i jazz pel Conservatori de Música del Liceu de Barcelona, s’ha Graduat a l’Aula de música moderna i jazz de Barcelona i és Diplomada en Magisteri Musical per la Universitat de Girona. Ha estudiat amb professors com Marc Miralta, Quim Solé, Aldo Caviglia i Ramón Ángel Rey. També ha cursat assignatures relacionades amb el jazz al Taller de músics amb Jon Robles i ha assistit a un cicle de Màster Class a Nova York sobre la Improvització en la bateria amb Mark Guiliana com a professor.

Ha participat i participa en bandes tan variades com Laia Fortià Quartet (jazz), Els Catarres (rock/folk català), Núria Fergó (pop/flamenc), WOM (jazz/pop),  BardagiFortià duo (bossanova), About Nina (jazz), Boleros en Femení (boleros), Mascarpone (funk), Smile fish quartet (jazz), ElectricAntiEs3 (funk-soul), Landana (música brasilera)… i ha actuat en diverses sales com el Jamboree, Luz de Gas, Apolo, Sant Jordi Club, Tarantos, la Boîte, la Nova jazz cava de Terrassa, Razmatazz,  Bikini, Barts, Joy Eslava, Clavicémbalo, el Sunset Jazz de Girona, en diferents festivals com el GREC, Cruïlla, Canet Rock, Barnasants, Porta Ferrada, Mercat de Música Viva de Vic, Arenal Sound, Acústica de Figueres, Petits Camaleons, Strenes, l’Hora del Jazz, Festival de Jazz de Perelada, Festival de Jazz de Girona, Fira Mediterrània, Telecogresca, Clownia… i festes majors com les de Gràcia, les de La Mercè, Barraques de Girona, Lleida, Santa Tecla de Tarragona, Sabadell, Les Santes de Mataró, Fêtes de Bayonne o Figueres entre d’altres.

Ha gravat la bateria en 3 temes de l’últim disc del cantautor Raimon “Rellotge d’Emocions” (2011)

Bateria al DVD/CD “Paisatges de Tinta” de Els Catarres (2014).

Bateria de la Gira Postals (Abril 2013 – Agost 2014) de Els Catarres amb 140 concerts per Catalunya i Balears, València, França, Galícia, País Basc i Madrid i guanyadors del premi ARC 2013 a la millor Gira i de 5 premis enderrock 2014 (millor artista, millor disc de pop-rock, millor cançó, millor lletra de cançó i millor portada de disc).

Bateria al CD “Big Bang” Els Catarres (2015).

Bateria de la Gira Big Bang (Abril 2015 – Novembre 2016) de Els Catarres amb 150 concerts per Catalunya i Balears, València, Madrid, França, Xina i Corea del Sud. Guanyadors del premi ARC 2015 a la millor Gira, 3 premis enderrock 2016 (millor disc de pop-rock, millor lletra de cançó i millor portada de disc), premi ARC 2016 a la millor gira per sales i 1 premi enderrock 2017 (millor artista en directe).

Endorser de la prestigiosa marca de bateries Canopus des de 2015.